zondag, 28 mei 2023
< >
Bert van Bommel
cornet
Gerlinde Kettwig
cornet
Rudi Boone
bastuba
Tom Mehlkop
euphonium
Dennis Voskuil
althoorn

Het Residentie Brass Kwintet stelt zich voor ...

 

Gerlinde Kettwig (cornet)
Bert van Bommel (cornet)
Dennis Voskuil (hoorn)
Tom Mehlkop (euphonium)
Rudi Boone (bas)

 

Het Residentie Brass Kwintet is sinds circa twee jaar actief in de regio Den Haag  / Rotterdam. Het gezelschap is een voortzetting in ensemblevorm van de in 2014 opgeheven Haagse Residentie Brass Band. De kwintetleden hebben allen vele jaren ervaring in de koperblaasmuziek, veelal op semiprofessioneel danwel hoog amateurniveau, in diverse orkestsamenstellingen. Het spelen in kwintetvorm voegt een extra dimensie toe aan de muzikale beleving, daarom zijn Rudi, Bert, Gerlinde, Dennis en Tom deze uitdaging aangegaan.

Het repertoire groeit gestaag. Omdat de samenstelling van het ensemble afwijkt van de traditionele kwintetvorm (Bes-trompet, F-hoorn, tuba, en trombone) worden arrangementen regelmatig omgeschreven, maar ook stukken uit de brass wereld staan op het programma. Het genre variëert van klassiek tot modern, van kerkmuziek tot meer wereldse klanken, van langzaam en gedragen tot snel en opgewekt.

Heeft u interesse in een optreden van het Residentie Brass Kwintet? Laat een mailtje achter (menu "Contact"), en we nemen snel contact met u op.